tiistai 4. lokakuuta 2016

Bostonkakku


Bostonkakun nostattaminen ja oikea-aikainen paistaminen ovat tärkeitä onnistuneen lopputuloksen saamiseksi. Liian pitkä paistoaika tekee kakusta kuivan. Omasta kokemuksestani taikinan käsitteleminen on helpompaa, jos nostatuksen tekee vasta lopussa, pullien ollessa jo vuoassa. 

250g maitoa
25g tuorehiivaa
1 kananmuna
50g ruokokidesokeria
50g sokeria
1 tl suolaa
0,5 rkl kaardemummaa
n. 500g vehnäjauhoja

Täyte:
130g voita
100g kanelisokeria
(vanilijasokeria)

Pinnalle:
raesokeria
mantelilastuja

Sekoita maitoon hiiva ja mausteet, lukuunottamatta suolaa. Lisää kananmuna ja sokeri. Sekoita taikinaan jauhot. Kun olet saanut taikinaan hyvän sitkon, vaivaa taikinaan vielä pehmeä voi ja suola. Laita taikina n. 10 minuutiksi kelmun alle lepäämään. Riivaa käsin vielä tämän jälkeen taikina pyöreäksi palloksi ja kaulitse se sitten levyksi. 

Levitä kaulitulle taikinalle voi ja ripottele päälle kanelisokeria. Kääri taikinalevy rullalle, leikkaa paloihin ja laita palat voideltuun vuokaan. Kohota liinan alla. Voitele pinta kananmunalla, koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20-30 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti