torstai 27. lokakuuta 2016

Halloween kurpitsaleivokset


Valmistat reseptillä noin 8 kurpitsaleivosta.

Leivospohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl ja 5 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte:
kostutukseen sokerivettä
noin 80-100 g esim. mango-, appelsiini- tai aprikoosimarmeladia
280 g (noin 3 dl) vispi- tai kuohukermaa (1,5 tl hienoasokeria)
140 g (noin 1,5 dl) vaniljakreemiä

Pinnalle:
noin 400 g oranssia ja noin 50 g vihreää tai ruskeaa marsipaania

Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada massa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 min. Kumoa pohja ja irrota paistossa käytetty leivinpaperi pohjasta varovasti. Anna jäähtyä ja leikkaa/painele muotilla haluamasi kokoisia ympyröitä. 

Täyte:

Yhdistä kermavaahto ja vaniljakreemi. Kostuta leivospohjat ja levitä ohuelti marmeladia ja kreemiä. Aseta päälle toinen leivospohja, kostuta, laita jälleen ohuelti marmeladia ja levitä loput kreemit leivoksen pinnalle.

Päällinen: 

Kauli marsipaani 2,5 mm:n paksuiseksi levyksi. Käytä marsipaanin kaulimisessa apuna tomusokeria. Levitä kaulittu marsipaani leivoksen pinnalle tasaisesti. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Painele kurpitsan muodot leivoksen pinnalle ja viimeistele leivos pienellä varsipalalla. Voit vielä halutessasi maalata sulalla suklaalla kurpitsaan painetut muodot, jotta ne erottuvat selkeämmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti