tiistai 11. lokakuuta 2016

Marjakupit


Marjakupit voit tehdä haluamasi kokoisina, muotoisina ja käyttää mitä tahansa marjoja. Reseptistä valmistat noin 45-50 pientä leivosta tai 40 isompaa, riippuen vuokien koosta. Leivoksen pohja on murotaikinaa.

Murotaikina:
195 g voita
100 g sokeria
1 kananmuna
275 g vehnäjauhoja
1 g leivinjauhetta 

Täyte:
500 g valmista kermavaahtoa (noin 5 dl kermaa, 1/2 rkl sokeria)
500 g valmista vaniljakreemiä (voit valmistaa itse tai käyttää vaniljakreemijauhetta) 

Sekoita hiukan pehmennyt voi ja kaikki muut aineet yhteen tasaiseksi taikinaksi. Pidä taikinaa hetki jääkaapissa, jotta sitä on helpompi käsitellä. Painele taikinaa voideltujen vuokien pohjalle noin 3-5 mm paksuinen kerros ja painele haarukalla muutama pisto jokaiseen pohjaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 min. Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne vuoista.

Sekoita kermavaahto valmiiseen vaniljakreemiin. Pursota tai lusikoi täyte murotaikinakuppiin keoksi. Koristele marjoilla. Tuoreisiin marjoihin ei ole välttämätöntä laittaa pintaan kuumahyytelöä. 

Vinkki

Voit myös voidella valmiin muropohjakupin ohuelti sulatetulla suklaalla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti