torstai 22. joulukuuta 2016

Chilisuklaatryffelit


Jouluaikaan ja kylmiin iltoihin sopivat täydellisesti tuliset ja samaan aikaan makeat chilisuklaatryffelit. Tryffeleitä on turhaan pidetty vaikeatekoisina ja aikaa vievinä, tällä itse soveltamallani ohjeella onnistut varmasti. Reseptistä saat noin 30 pientä tryffeliä.

1 tl chilijauhetta
225 g tummaa suklaata (esim. Fazer Dark chocolate 47% cocoa )
kaakaojauhetta (esim. Fazer 100% cocoa)
1 1/2 dl kuohukermaa 
100 g tomusokeria

Kuumenna kerma ja suklaa kiehuvaksi ja keitä niitä 1-2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Massan tulisi olla tasaista. Anna massan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää chilijauhe ja siivilöity tomusokeri ja sekoita nuolijalla tasaiseksi massaksi. Peitä kulho kelmulla tai foliolla ja anna massan olla noin 1 1/2 - 2 tuntia jääkaapissa. Massaa kannattaa tänä aikana käännellä muutaman kerran. 

Muotoile massasta haluamasi muotoisia ja kokoisia tryffeleitä. Muotoilua helpottaa jos sinulla on käytettävissäsi kertakäyttöhanskoja. Pyörittele valmiit tryffelit kaakaojauhossa. Voit laittaa tryffelit pieniin paperivuokiin tai kauniiseen rasiaan. Säilytä tryffelit viileässä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti