perjantai 2. joulukuuta 2016

Kotitekoinen suklaalevy


Reseptillä voit valmistaa itsellesi tai vaikka lahjaksi persoonallisen kotitekoisen suklaalevyn. Voit käyttää suklaan koristelussa esim. lempimarjojasi tai suosikkipähkinöitäsi. 

N. 200 g sulatuksen kestävää valkosuklaata
Oman valinnan mukaan esim. kuivattuja marjoja tai pähkinöitä. 

Suklaan temperoinnilla tarkoitetaan sitä, että suklaata lämmitetään ja jäähdytetään tiettyihin lämpötiloihin, jotta suklaasta uudelleen jähmettyessään tulee kiiltävää ja kovaa. Temperoinnin tarkoituksena on saada suklaalle mahdollisimman hyvä rakenne. 

Lämpömittari on oleellinen väline suklaan temperoinnissa. Eri suklaalaaduille on eri lämpötilarajat. 

Valkosuklaa: 

1.vaihe: lämmitä 40-asteiseksi
2.vaihe: jäähdytä 26-27-asteiseksi
3.vaihe: lämmitä 29-31-asteiseksi

Suklaan sulattamisen ja lämmittämisen voi tehdä vesihauteessa tai mikrossa. Suklaa kannattaa ennen sulattamista pilkkoa mahdollisimman pieneksi, näin se sulaa tasaisemmin ja nopeammin. 

Sulatettu suklaa jäähdytetään
kaatamalla suklaamassasta (1/3 osa) marmoripöydälle tai muulle tarttumattomalle, sileälle pinnalle ja liikuttelemalla sitä edestakaisin paletilla.

Kun jäähdytät suklaan marmorin tai muun pinnan päällä, osa suklaasta (2/3 osa) jätetään sulatusastiaan ja jäähdytetty suklaa sekoitetaan siihen. Näin suklaa jäähtyy nopeasti ja lämpiää uudelleen sekoittuessaan sulatusastiassa olevan lämpimämmän suklaan kanssa. 

Levitä temperoitu 29-31-asteinen suklaa paletin avulla leivinpaperille levyksi (noin 0,5-1 cm). Ripottele pinnalle haluamiasi kuivattuja marjoja tai kevyesti paahdettuja pähkinöitä. Paina marjoja/pähkinöitä kevyesti, jotta ne tarttuvat kiinni suklaaseen. Anna suklaan jäähtyä ja jähmettyä ja leikkaa sen jälkeen terävällä veitsellä suklaa paloiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti