keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Mokkapalat


Mokkapalat ovat yksi kotileipureiden suosikkileivonnaisista ja se maistuu kaikenikäisille herkkusuille. Pinnan kuorrutteen kahvimäärä vaihtelee sen mukaan tuleeko leivonnainen tarjolle lasten vai aikuisten juhlapöytään. Jokaisella kotileipurilla on tästä leivonnaisesta oma variaationsa. Jaan kanssanne nyt omani, josta valmistuu yksi pelillinen, eli noin 10-12 mokkapalaa. 

3 kananmunaa
3 dl sokeria
200g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria 
3 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
5 rkl voita
2 tl vaniljasokeria 
5 rkl keitettyä vahvaa kahvia esim. pikakahvia
1 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (munien kannattaa olla huoneenlämpöisiä). Lisää muna-sokerivaahtoon osissa, nuolijalla varovasti käännellen, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito ja viimeisenä sulatettu rasva. 

Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille ja tasoita massa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki kuorrute-aineet keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Voit halutessasi koristella pinnan vielä suklaarouheella tai lastenkutsuille nonparelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti