lauantai 24. joulukuuta 2016

Vaalea käpykakku


Reseptillä valmistat 15 hengen vaalean käpykakun.

Vaalea kakkupohja: 
250 g kananmunia
175 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja

Täyte:
kostutukseen sokerivettä tai appelsiinimehua
noin 100-180 g hedelmämarmeladia tai -hilloa  esim. appelsiini, mango tai lime
280 g (noin 3 dl) vispi- tai kuohukermaa (2 tl hienoa sokeria)
140 g (noin 1,5 dl) vaniljakreemiä

Pinnalle:
noin 230 g valkoista marsipaania
tomusokeria

Vaahdota kananmunat (huoneenlämpöiset) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi ne vaahtoon varovasti käännellen. 

Nostele massa varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohja 170-185 asteessa noin 40-60 min.

Leikkaa jäähtynyt (mielellään edellisenä päivänä valmistettu) kakkupohja kolmeen osaan. 

Täyte:

Yhdistä kermavaahto ja vaniljakreemi. Kostuta kakkupohja, levitä ohuelti hilloa ja kreemiä. Aseta päälle toinen ja kolmas kakkupohja ja tee niille samoin kuin ensimmäiselle kerrokselle. Leikkaa kakun kummaltakin reunalta kaarevat palat pois ja nosta ne kakun keskelle. Muotoile kakku tyypillisen käpykakun muotoiseksi veistä apuna käyttäen. Levitä loput kreemit kakun pinnalle.

Päällinen: 

Kauli marsipaani 2,5 mm:n paksuiseksi levyksi. Käytä marsipaanin kaulimisessa apuna tomusokeria. Levitä kaulittu marsipaani kakun pinnalle tasaisesti. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Leikkaa marsipaaniin saksien avulla käpykuvio. Tee halutessasi marsipaanista kakun tyveen kanta. Siivilöi tomusokeria kakun pintaan. 


perjantai 23. joulukuuta 2016

Pehmeät valkosuklaa-kookostryffelit


Reseptillä valmistat noin 15 tryffeliä. 

100 g valkosuklaata
0,5 dl kuohukermaa 

Koristeluun: 
0,5 rkl tomusokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
Noin 0,5 dl kookoshiutaleita

Paloittele suklaa ja kiehauta kerma. Sekoita suklaapalat kuuman kerman joukkoon ja anna sulaa. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa noin 60 min. Tarvittaessa voit laittaa seoksen vielä 15 min pakkaseen, jotta se jähmettyy helpommin käsiteltäväksi. 

Muotoile pieniä palloja teelusikkaa apuna käyttäen ja pyörittele pallot tomusokerista, vanilijasokerista ja kookoshiutaleista tehdyssä seoksessa. Laita pehmeät tryffelit pieniin makeisvuokiin ja säilytä jääkaapissa.


torstai 22. joulukuuta 2016

Chilisuklaatryffelit


Jouluaikaan ja kylmiin iltoihin sopivat täydellisesti tuliset ja samaan aikaan makeat chilisuklaatryffelit. Tryffeleitä on turhaan pidetty vaikeatekoisina ja aikaa vievinä, tällä itse soveltamallani ohjeella onnistut varmasti. Reseptistä saat noin 30 pientä tryffeliä.

1 tl chilijauhetta
225 g tummaa suklaata (esim. Fazer Dark chocolate 47% cocoa )
kaakaojauhetta (esim. Fazer 100% cocoa)
1 1/2 dl kuohukermaa 
100 g tomusokeria

Kuumenna kerma ja suklaa kiehuvaksi ja keitä niitä 1-2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Massan tulisi olla tasaista. Anna massan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää chilijauhe ja siivilöity tomusokeri ja sekoita nuolijalla tasaiseksi massaksi. Peitä kulho kelmulla tai foliolla ja anna massan olla noin 1 1/2 - 2 tuntia jääkaapissa. Massaa kannattaa tänä aikana käännellä muutaman kerran. 

Muotoile massasta haluamasi muotoisia ja kokoisia tryffeleitä. Muotoilua helpottaa jos sinulla on käytettävissäsi kertakäyttöhanskoja. Pyörittele valmiit tryffelit kaakaojauhossa. Voit laittaa tryffelit pieniin paperivuokiin tai kauniiseen rasiaan. Säilytä tryffelit viileässä. 



keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Mokkapalat


Mokkapalat ovat yksi kotileipureiden suosikkileivonnaisista ja se maistuu kaikenikäisille herkkusuille. Pinnan kuorrutteen kahvimäärä vaihtelee sen mukaan tuleeko leivonnainen tarjolle lasten vai aikuisten juhlapöytään. Jokaisella kotileipurilla on tästä leivonnaisesta oma variaationsa. Jaan kanssanne nyt omani, josta valmistuu yksi pelillinen, eli noin 10-12 mokkapalaa. 

3 kananmunaa
3 dl sokeria
200g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria 
3 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
5 rkl voita
2 tl vaniljasokeria 
5 rkl keitettyä vahvaa kahvia esim. pikakahvia
1 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (munien kannattaa olla huoneenlämpöisiä). Lisää muna-sokerivaahtoon osissa, nuolijalla varovasti käännellen, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito ja viimeisenä sulatettu rasva. 

Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille ja tasoita massa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki kuorrute-aineet keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Voit halutessasi koristella pinnan vielä suklaarouheella tai lastenkutsuille nonparelleilla.


tiistai 20. joulukuuta 2016

Riisisuklaamakeiset


Jouluun ja joulun odotukseen kuuluvat suloisten joulumakeisten valmistaminen, niitä on ihanaa antaa ystäville lahjaksi ja herkutella myös itse. 

Nämä riisisuklaa makeiset ovat todella helppoja ja nopeita valmistaa myös pienten leipojien kanssa. Nykyisin kauniissa kertakäyttöisissä makeisvuoissa on paljon valinnanvaraa. Riisisuklaa makeiset voit myös valmistaa levyksi ja leikata sen jälkeen haluamasi kokoisia ja muotoisia palasia. 

150 g kookosrasvaa
1 kananmuna
0,5-0,8 dl sokeria (mikäli käytät sokeroitua kaakaojauhetta pienempi määrä sokeria riittää)
5 dl riisimuroja
0,25 dl kaakaojauhetta 

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä ja anna sen jälkeen jäähtyä. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokeri seokseen siivilöity kaakaojauhe ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää koko ajan sekoittaen jäähtynyt kookosrasva ja lopuksi riisimurot. 

Nostele massasta pieniä annoksia makeisvuokiin tai tee massasta levy. Jäähdytä makeiset jääkaapissa. Makeisia kannattaa säilyttää myös kylmässä, jotta ne eivät sula. 



maanantai 19. joulukuuta 2016

Suklaakääretorttu


Kääretortun kuohkeuden salaisuus on reseptissä käytettävä perunajauho. Kääretortun täyte valmistetaan voista, vanilijasokerista ja tomusokerista.

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl ja 5 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte:
75 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada massa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä massa tasaiseksi levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty leivinpaperi pohjasta varovasti. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte on helppo valmistaa. Sekoita vain voi ja sokerit vaaleaksi massaksi. Levitä täytettä ohuelti pohjan päälle ja kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Kääretortusta saat siistin näköisen kun leikkaat molemmista päistä ensimmäiset palat pois. 


sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Rocky road


Rocky road voi sisältää mitä ikinä haluat. Tällä kertaa inspiroiduin kuivatuista hedelmistä ja marjoista sekä suolatuista pähkinöistä. Sekaan voi laittaa todellakin mitä tahansa: lakritsia, vaahtokarkkeja, keksejä... 

Rocky road on todella helppo ja nopea valmistaa. Tästä ohjeesta tulee noin 12 reilun kokoista palaa pehmeää suklaaherkkua. Pehmeyttä suklaaseen saat lisäämällä suklaan joukkoon kuohukermaa, jos taas pidät kovemmasta Rocky roadista jätä kerma laittamatta.

400g suklaata (esim. Fazerin taloussuklaata)
1-2 dl kuohukermaa (mitä enemmän sen pehmeämmäksi suklaa jää)
Valintasi mukaan täytteitä 

Kuumenna kerma ja paloittele sekaan suklaa. Anna suklaan sulaa koko ajan sekoittaen. Sekoita sulaan suklaaseen osa täytteistä, itse laitoin tässä vaiheessa suolattuja pähkinöitä. Vuoraa vuoka tai pelti kelmulla ja kaada sulatettu suklaamassa sille. Levitä massa tasaiseksi ja kaada loput täytteet suklaan päälle. Voit halutessasi koristella pintaa vielä esimerkiksi suklaaraidoin. 

Anna suklaan jähmettyä noin 60 min pakastimessa tai jääkaapissa. Leikkaa sen jälkeen suklaa annospaloiksi ja irrota palat varovasti kelmusta. Säilytä tätä herkkua viileässä. 



lauantai 17. joulukuuta 2016

Chilisuklaamakeiset


Chilisuklaamakeiset ovat herkullisia ja kauniita, mutta myös helppoja ja nopeita valmistaa. Joulumakeisissa on jotakin ihanan perinteistä, mutta nämä yllättävät herkuttelijan trendikkäällä suklaa-chili makuyhdistelmällä. Reseptillä teet noin 28 pientä makeista.

1 tl chilijauhetta
1 dl kuohukermaa
200 g hyvälaatuista tummaa suklaata
1-2 rkl hunajaa tai 3-4 rkl fariinisokeria
25 g voita 

Paloittele suklaa. Kiehauta kerma, voi, hunaja/sokeri ja chilijauhe. Kaada seos suklaapalojen päälle ja sekoita seos tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja pursota sen jälkeen seos muotteihin tai levyksi. Säilytä suklaa viileässä. 


perjantai 16. joulukuuta 2016

Korvapuustit


Reseptillä leivot noin 30 korvapuustia.

Peruspullataikinan ainekset:
5 dl maitoa
(1 muna)
2 dl sokeria
1-2 rkl kaardemummaa
1 1/2 tl suolaa
50 g tuorehiivaa tai 2 pussia (a 11 g) kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää tai sulatettua margariinia tai voita

Täytteeseen:
n. 100 g pehmeää voita tai margariinia
n. 1 dl sokeria
n. 3 rkl kanelia

Jos käytät tuorehiivaa kuumenna maito haaleaksi, jos taas kuivahiivaa maidon tulisi olla reilusti kädenlämpöinen. Sekoita hiiva maitoon ja lisää muna, sokeri, kaardemumma ja suola. 

Aloita jauhojen lisääminen seokseen voimakkaasti vatkaten. Kun taikina tuntuu paksulta velliltä kannattaa siirtyä alustamaan taikinaa käsin samalla jauhoja varovasti lisäten. Kova pullataikina tietää kuivia pullia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä tai sulatettu jäähtynyt rasva taikinaan. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Maitoallergiset voivat käyttää maidon tilalla vettä tai omenamehua ja rasvana margariinia tai öljyä. Munalle allergiset voivat jättää taikinasta munan pois ja voidella pullat esim. voisulalla.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, paksuus noin 0,5 senttimetriä.  Levitä levyille rasvaa, kanelia ja sokeria. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi, jätä sauma pöytää vasten. Leikkaa rullasta vinoittain paloja, niin että toinen reuna on noin puolet kapeampi kuin toinen, 2-4 cm:n. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina peukaloilla pullan päältä taikinan pohjaan asti, jotta pulla saa korvapuustin muodon. 

Kohota pullia liinan alla noin 30 min. Voitele sen jälkeen pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225- asteisen uunin keskiosassa 10-15 min. 


torstai 15. joulukuuta 2016

Omena-kaurapaistos


Reseptillä teet omena-kaurapaistoksen esim. halkaisijaltaan 27 cm paistonkestävään piirakkavuokaan. 

3-4 omenaa
1/2 dl siirappia
1 rkl kanelia
100 g suolatonta voita
1 dl fariinisokeria
3,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria

Paloittele omenat esim. kuutioiksi ja laita ne uunivuokaan. Sekoita joukkoon kaneli ja siirappi. Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet ja levitä seos omenoiden päälle. 

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes pinta saa hiukan väriä. 

Tarjoile esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.  


keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Kaneliässät


Tällä reseptillä valmistuu noin 45 pikkuleipää.

200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja 
1/2 tl vanilijasokeria 

Pinnalle:
2 tl kanelia
2 rkl sokeria 

Vaahdota voi ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita sokerit ja kananmunat yhteen ja lisää seos sen jälkeen rasvaseokseen. Pursota massasta ässän muotoisia pikkuleipiä ja sirottele niiden pinnalle kaneli-sokeriseosta. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 8-12 min. uunista riippuen. 



tiistai 13. joulukuuta 2016

Toscakakku


Leivoin pikkujouluyllätykseksi manteleita rakastavalle ystävälleni toscakakun. Yllätys onnistui täydellisesti ja leivinpaperiin kääritty herkkupala tuli jaettua yhdessä.

18-24 cm kokoiseen Toscakakkuun tarvitset: 

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
75 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta 
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
50 g voita tai margariinia
vähän vajaa 1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoa
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi niitä vuorotellen maidon kanssa massaan. Kaada massa voideltuun vuokaan, itse käytin 18 cm kertakäyttövuokaa. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 min. 

Tee paiston aikana kuorrute: kiehauta muut kuorrute-aineet ja lisää sen jälkeen seokseen mantelilastut. Levitä kuorrutus puolikypsän kakun päälle ja paista 200-asteessa vielä noin 10 min. kunnes kuorrute saa kauniin värin. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat kakun vuoasta. 


maanantai 12. joulukuuta 2016

Pataleipä


Leivän leipominen ei voi olla tätä helpompaa. Tarvitset vain muutamia raaka-aineita, kunnollisen padan ja malttia antaa taikinan valmistua 12-18 tuntia jääkaapissa.

3,5 dl vettä (lämmintä)
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää lämmin vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, voit myös vaivata halutessasi taikinaan sitkon, näin siitä tulee vielä ilmavampi ja kuohkeampi, mutta se ei ole välttämätöntä. 

Peitä taikinakulho tiiviisti kelmulla ja anna taikinan olla seuraavat 12-18 tuntia jääkaapissa, esim. yön yli. Taikina muuttuu käydessään löysemmäksi ja kuplivaksi. 

Lämmitä uuni 225 asteiseksi ja laita pata uuniin lämpiämään siksi aikaa kun vaivaat jauhotetulla alustalla taikinasta mahdollisimman pyöreän pallon. Tässä vaiheessa voit lisätä taikinaan halutessasi esim. siemeniä. Tee leivän pintaan muutama paistoviilto, näin lopputulos on kauniimpi. 

Paista leipää uunissa padan kansi kiinni noin 30 min. ja vielä sen jälkeen 15 min. ilman padan kantta. 

Leipä on parhaimmillaan heti lämpöisenä syötynä. 


sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kahden suklaan cookiet


Reseptillä valmistuu noin 20 isohkoa cookieta.

200 g voita
1 dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata


Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet, paloiteltu suklaa ja lisää ne massaan käännellen.


Nostele lusikalla haluamasi kokoisia taikinanokareita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 min. Cookiet saavat jäädä keskeltä pehmeiksi. Parhaimmillaan ne ovat heti lämpiminä!


lauantai 10. joulukuuta 2016

Marengit


Marenkien valmistaminen on yksinkertaista. Muutamassa asiassa täytyy kuitenkin olla huolellinen. Seokseen ei saa päästä lainkaan kananmunan keltuaista ja kulhon, jossa vatkaat marenkivaahdon, täytyy olla puhdas. Keltuainen tai pienikin määrä rasvaa estävät vaahdottumisen.

200 g kananmunan valkuaista 
375 g sokeria
Halutessasi esim. pieniä nonparelleja koristeluun ja nestemäistä elintarvikeväriä värjäykseen.

Sekoita kananmunan valkuaiset ja sokeri. Lämmitä seos vesihauteessa 40-asteiseksi ja vispaa sen jälkeen seos kovaksi vaahdoksi. Jos haluat värillisiä marenkeja voit tässä vaiheessa tiputtaa nestemäistä elintarvikeväriä seokseen.

Pursota haluamasi muotoisia marenkeja leivinpaperilla päällystetylle pellille, voit koristella marengit halutessasi esim. pienillä nonparelleilla.



Kuivata marengit 100 asteisen uunin keskitasolla. Kuivatusaika riippuu tekemiesi marenkien koosta. Marengit ovat valmiita kun pinta on kovettunut ja ne irtoavat helposti leivinpaperilta.


perjantai 9. joulukuuta 2016

Omenapiirakka


200 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria 
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
omenaa (noin 3-5 omenan koosta riippuen) 
pinnalle kanelia ja hienoa sokeria 

Sulata voi ja sekoita voisula sokeriin. Lisää jauhot ja sekoita massa tasaiseksi. Ota tässä vaiheessa sivuun hiukan taikinaa piirakan viimeistelyä varten. Sekoita joukkoon maito, kevyesti vatkattu kananmuna, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 

Kaada massa voideltuun piirakkavuokaan ja lisää päälle omenanpalat. Ripottele päälle omenien happamuudesta riippuen noin 2 rkl hienoa sokeria ja kanelia oman maun mukaan. Viimeistele piirakka vielä aikaisemmin sivuun ottamasi taikinamuruset.



Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Anna piirakan vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Piirakan kanssa sopii hyvin vanilijajäätelö tai - kastike. 


torstai 8. joulukuuta 2016

Oreo cupcakes, Oreo-kuppikakut



Reseptillä leivot noin 24 kuppikakkua. 

Kuppikakut: 
5,5 dl vehnäjauhoja
reilu 1 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g tummaa- tai maitosuklaata
3 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
2,5 dl piimää
2 dl öljyä
2,5 dl kahvia

Vaniljavoikreemi:
300 g suolatonta voita
4 rkl maitoa
11 dl tomusokeria
hyppysellinen vaniljauutetta

Koristelu:
Oreo-keksejä

Hienonna suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon kaikki kuivat ainekset. Vatkaa nestemäiset ainekset yhteen erillisessä kulhossa ja yhdistä seos kuivien aineiden joukkoon. Vispaa seos täyteläiseksi. Täytä paperiset vuoat 2/3 asti. Paista kuppikakkuja noin 20 min ajan 160 asteisessa uunissa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hyvin ennen täyteen pursottamista.

Kreemin valmistaminen:

Vatkaa voita kunnes se muuttuu vaaleaksi ja sileäksi. Sekoita vaniljauute maitoon. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää pehmeä voi muutamassa erässä, välillä voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljamaito nauhamaisesti seokseen ja vatkaa vielä noin 5 min ajan kunnes kreemi on hyvin vaaleaa. Voit murskata kreemin joukkoon Oreo-keksejä. Koristele jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella mieleiselläsi tavalla ja viimeistele halutessasi Oreo-kekseillä.


keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Uunidonitsit suklaakuorrutteella


Reseptillä valmistat noin 16 kappaletta kuohkeita donitseja uunissa.

3,5 dl (225 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl (175 g) hienoa sokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa
0,5 tl vanilijauutetta
40 g suolatonta voita

Suklaakuorrute:
2 levyä (260 g) Pandan maitosuklaata.
Halutessasi koristeluun esim. nonparelleja.

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe yhteen ja sekoita joukkoon sokeri ja suola. Lisää seokseen maito, kananmunat, vanilijauute ja sulatettu voi. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. 

Voitele donitsivuoka ja pursota massa vuokaan niin että syvennykset täyttyvät noin 2/3 mittaan.

Paista 190 asteisessa uunissa 10-15 min. kunnes donitsit ovat kohonneet ja pinnalta kullanruskeita. Anna donitsien jäähtyä hetki vuoassa ennen niiden kumoamista ritilälle. 

Suklaakuorrute:

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa donitsit sulaan suklaaseen ja koristele pinta halutessasi esim. nonparelleilla pinnan ollessa vielä pehmeä.